Ako produkujeme kávu


Aby Vám bol tento výrobný proces a charakter finálneho produktu zrozumiteľnejší, pozrite si nasledovnú schému:


Zelené zrno

Nákup vybraných surovín certifikovanej kvality, pochádzajúcich z krajín, ktoré sú hlavnými producentmi kávy: Južná Amerika, Stredná Amerika, Afrika a Ázia.


praženie

Praženie kávových zŕn podľa postupu, ktorý uprednosťňuje kvalitatívny finálny výsledok pred kvantitatívnym. Zvyčajne sú naše kávové zrná pražené unikátnym spôsobom, aký nenájdete pri bežných značkách kávy s vysokými objemami výroby. Preferujeme dosiahnuť finálny výsledok kvalitatívne na vyššej úrovni na úkor kvantity.


skladovanie

Bezprostredne po upražení je káva uložená a odpočíva po dobu niekoľkých dní v špeciálnych silách.

V tomto štádiu, po uplynutí primeranej doby uloženia v silách, sa môže káva vydať dvoma smermi k dvom rôznym cieľom:


Balenie

Kávové zrná sa zabalia do špeciálnych vreciek rozličnej gramáže (zvyčajne 250 gr, 500 gr alebo 1000 gr)


mletie

… pokračujú ďalej, kde zo sila je špeciálne navrhnutým potrubím zrnko kávy premiestnené do špeciálneho mlynčeka, ktorý pomelie kávové zrno na maličké zrniečka.

K mlynčeku je pripojený ďalší stroj, ktorý balí pomletú kávu do špeciálneho obalu vyrobeného z potravinového a eco friendly papiera nazývaného Pod zachovávajúc čerstvosť a arómu vďaka tomu, že celý proces prebieha v kontrolovanej atmosfére.

Pod samotný je následne zabalený do ochranného obalu umožňujúcemu káve zachovať si rovnakú chuť a čerstvosť až na 2 roky. Obal je navrhnutý na mieru.

Podobným procesom vyrábame kapsule a Nespresso* kompatibilné kapsule.

*Nespresso® je registrovaná známka Nestlé

kavova kapsulacaffe in podnespresso kapsule

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!